13 mars 2010
15:30

TEAM Kalix

Referat: Pajala IF - TEAM Kalix

Alla är taggade när vi går in för att göra vår sista match för säsongen. Vi börjar aggresivt och spelar ett mycket bra markeringsspel. Efter 3 minuters spel åker Issa på en väldigt hårt tagen utvisning. Vi klarar av den men precis när Issa kommer in skjuter Pernilla Stolz ett skott som tar på Sannas knä och turligt går in i en båge över Lina. Mycket turligt. Vi fortsätter mycket bra och skapar enheldel heta chanser men bollen vill inte in. Lina fortsätter storspela i målet och vi går till pausvilan med ett måls underläge.

Två minuter in i andra perioden kvitterar Ulrika till 1 - 1 på backhandvolley efter en lång passning från Evelina. Kanske var det årets mål när det gäller damlaget.
Efter målet skapar vi fler målchanser men bollen vill inte in.bl.a. Carro rullar bollen till höger om sin back och ska själv passera henne på den vänstra men stoppas bryskt. En solklar stängning som domaren märkligt nog friar. I det påföljande anfallet gör istället 2 - 1 och en stund senare 3-1. Vi hade inte marginalerna med oss dxenna gången heller. I slutet av perioden kommer sedan också 1 - 4. Trots att Kalix gör målen är vi hela tiden med i matchen och viker inte ner oss.

Efter 4.48 gör Evelina 2 - 4 och vi är med i matchen igen. Vi skapar vassa chanser men får inte in bollen. Istället avgör Kalix efter 9.09 och detta blir också sista målet i matchen.

Vi gör dock den bästa matchen för säsongen. Alla tar ansvar i markeringsjobbet och sliter hårt hela matchen. kalix fick en bra genomkörare inför deras stundande kval.
De är fjärde gången under denna säsongen som vi haft fullt lag. De andra matcherna är Kalix borta och Kiruna borta och hemma.

Alla får godkänt. Extra plus till Lina i målet som storspelat i de senaste omgångarna. Jannica och Evelina visade att de klarar av att spela back. Bra kommunikation och lugna fina uppspel. Vassast framåt var Issa som gjorde sin bästa match för året.

Om vi sammanfattar hela säsongen så hade vi väntat oss mycket mer av laget. Att det endast blev 7 poäng är en liten besvikelse. Mycket beror givetvis på att vi inte har kunnat mönstrat fullt lag i mer än 4 matcher av 14. Med en sådan tunn trupp som vi har är vi beroende av alla spelare i alla matcher. Vi har haft en del oflyt med sjukdomar och skador, men det hör ju till.
Sedan har vi inte haft bra träningar efter jul. Det har varit alldeles för lite av folk . En 52-årig yllemössa har ofta fått fylla ut för att vi ska få två hela femmor. De är tur att Elka, Evert och Elliot har ställt upp. Annars hade det inte blivit någonting alls.
Men det har ändå varit en trevig vinter med många glada skratt. Tack ska ni ha allihop !